fbpx

Traineeship Technische Bedrijfskunde

Een traineeship: iets met werken en leren maar wat is het nu precies? Veel traineeships in de markt zijn een vastgelegd traject. Dit traject is erop gericht om jezelf te ontwikkelen door opleiding & coaching te combineren met het opdoen van ervaring in de praktijk. Uiteraard verschillen traineeships per branche en organisatie. Vaak zit er een 1,2 of zelfs 3 jarig traject aan vast. Een Traineeship is voor de medewerker een mooie gelegenheid om ervaring op te doen in diverse bedrijven of afdelingen. Voor de organisatie een mooie manier om aan het juiste talent te werven en deze op de juiste plek te krijgen. Wij hebben onze eigen visie op een traineeship.

Geen vast traject

Wij werken niet met een vast traject van 1,2 of 3 jaar. Het kan best zo zijn dat jij na een bepaalde periode zo goed op je plek zit dat je daar niet weg wil. Als dat het beste voor JOU is dan is onze missie geslaagd.

Jij bent het uitgangspunt

Vacatures zijn er in overvloed maar daar kijken wij het liefst zo min mogelijk naar. We gaan uit van JOU. Jouw kwaliteiten, wensen en ideeën zijn leidend voor ons, wij adviseren en bekijken of dit realistisch is. Waar nodig helpen we je de juiste weg te vinden en begeleiden we je.

Jij bepaalt hoe jouw traineeship eruit ziet

We hebben geen vastgelegd opleidingstraject. Wel hebben we over het jaar heen diverse trainingen (van een externe specialist) op het gebied van zakelijk communiceren/presenteren, assertiviteit, time management etc. Dit zijn dagdelen waarbij we met collega’s verzamelen en daarna eerst de tijd nemen om gezamenlijk te eten en bij te praten. Daarna volgt er een training op een specifiek vakgebied. Ben jij al super goed in presenteren? Dan willen we dat je deze avond gebruikt voor jezelf en jouw familie/vrienden in het kader van werk/privé balans. Kortom, jij kunt voor een groot gedeelte je eigen traineeship samenstellen.

Opleidingen op maat

Wij hebben bewust de keuze gemaakt voor een individueel traineeship. Gezamenlijk bepalen we waar jouw opleidingsbehoefte ligt. Het kan zijn dat jij jezelf verder wilt specialiseren op het gebied van Lean Six Sigma en je Green belt wilt halen. Ook hebben we in de praktijk ervaren dat iemand na het opdoen van ervaring bij diverse opdrachtgevers, graag verder wilde op het gebied van technisch tekenen. Kortom: afhankelijk van jouw ervaringen gaan we je helpen doormiddel van de juiste opleidingen.

Coaching door Ronald

Ronald van Geffen, al jaren actief als coach voor Technische Bedrijfskundigen en specialist in dit vakgebied. Ronald kent de markt en de mogelijkheden op zijn duimpje. Hij gaat altijd een aantal lagen dieper en stelt de vraag achter de vraag. Kortom: bij Ronald ben je in goede handen en hij is de aangewezen persoon om jou te helpen

Samen ontwikkelen

Je bent natuurlijk niet de enige trainee/young professional. Dit ondanks dat we niet geloven in ‘klassen’ waarbij je start met een grote groep trainees tegelijk. Juist het individuele is iets waar wij sterk in zijn. Wel hebben meer dan 60 specialisten (op diverse vakgebieden zoals elektrotechniek, werktuigbouwkunde, procesoptimalisatie etc.) in dienst. Jaarlijks ontmoeten wij elkaar diverse keren en ben je in de gelegenheid om je collega’s die al jaren in het vak zitten te leren kennen en ervaringen te delen.

Vertrouwen

Op het moment dat er wederzijds een goed gevoel blijft bestaan ontstaat er vertrouwen. Vertrouwen belonen wij door je een contact aan te bieden en bij ons in dienst te komen. De opdracht die daarna gaat volgen is iets wat we samen gaan onderzoeken en bepalen.

Jij staat centraal

Uiteraard ben je van harte welkom bij ons en laten we je graag ons mooie kantoor zien. Ons kantoor is iets waar we trots op zijn en aandacht aan blijven besteden. Dit moet voor iedereen als een ‘thuis’ voelen. Even niet in de gelegenheid om naar ons te komen? Dan komen we gewoon naar jou en ontmoeten we elkaar bij jou in de omgeving.

Het eerlijke verhaal

Wij beloven je geen dingen die we niet waar kunnen maken. Wij zijn eerlijk en recht door zee. Ook wanneer de boodschap niet positief is krijg je eerlijke feedback waar je iets mee kunt. Kunnen we je op dit moment niet bieden waar jij naar op zoek bent? Dan houden we contact richting de toekomst maar adviseren we je eerlijk.

+31 6 42409101 20180219_025613

Interview Meghana

Mijn naam is Meghana, 25 jaar oud en woonachtig in Rijswijk. Ik vervul de rol van Proposal Engineer bij Bluetech Engineering en ben opgegroeid in Amsterdam. Veel van mijn familie is nog steeds woonachtig in Amsterdam en ik vind het heerlijk om op zijn tijd terug te komen daar, gezelligheid alom. Mijn ouders komen van oorsprong uit India en zelf heb ik dit prachtige land ook meerdere malen bezocht. In mijn vrije tijd ben ik te vinden in het zwembad en vind ik het leuk om te reizen en nieuwe dingen te ontdekken.

Tja, hoe is deze keuze ontstaan. Deze keuze kwam met name voort uit het feit dat ik op de middelbare school heel erg goed was in de exacte vakken zoals wis en natuurkunde. Vanuit deze talenten ben ik verder gaan kijken en dan kom je al snel richting techniek uit. Eenmaal op het HBO vond ik de eerste 2 jaar wel pittig maar ik heb geen moment spijt van mijn keuze gehad.

Ik denk dat het komt omdat de meeste vrouwen worden afgeschrikt van het feit dat er zoveel mannen in de techniek zitten. Dat is jammer omdat techniek is een heel belangrijk onderdeel van onze samenleving is. We zouden veel meer kunnen bereiken als we teams van zowel mannen als vrouwen formeren en meer diversiteit hebben. Vrouwen hebben soms gewoon een andere kijk op bepaalde zaken.

Ik was op zoek naar een partij die me kon helpen bij mijn keuze voor mijn eerste baan. Ik was hier erg onwetend in en had geen goed overzicht van welke mogelijkheden er allemaal zijn. Ik heb meerdere gesprekken gehad maar uiteindelijk voor Bluetech gekozen omdat dit gewoon het best voelde. Dankzij Bluetech ben ik terecht gekomen op een rol die voor mij geheel nieuw was maar die me past als een warme deken! Er wordt hier goed naar mij als persoon geluisterd en je sterke en zwakke punten worden goed aangevoeld.

Wat ik gemist heb en wat me enorm verbaast, is dat we nog steeds geen goed overzicht hebben van alle HBO/WO opleidingen. En dan ook aanvullende informatie waarin de verschillen per opleiding duidelijk worden. Daarnaast een eerlijk en realistisch beeld van wat je kunt worden. Heel veel beroepen zijn nog onbekend voor velen. Ik had nog niet eerder van het bestaan van mijn huidige rol gehoord totdat Bluetech met dit idee kwam. Uiteindelijk is dit ook de toegevoegde waarde van Bluetech maar deze kennis zou de Nederlandse overheid eerder kunnen verschaffen om mensen betere keuze te kunnen laten maken.

Ga praten met mensen die verstand van zaken hebben en kijk niet alleen naar vacatures. Ga op zoek naar een partij die je helpt en een eerlijk advies geeft. Bluetech keek helemaal niet naar vacatures maar vanuit mij. Ik had op het moment dat ik een contractvoorstel kreeg mijn diploma officieel nog helemaal niet. Ook hadden we toen nog geen keuze gemaakt voor een functie/vacatures. Er was vertrouwen van beide kanten en dit heeft zich dubbel en dwars uitbetaald.

Op het gebied van werk heb ik geen exacte positie in mijn hoofd. Wat wel vast staat voor is dat ik graag wil blijven leren en groeien als persoon. Veel kennis opdoen en nieuwsgierig blijven en dan zie ik wel wat er op mijn pad komt.

IMG-20171019-WA0007

Interview Bram

Mijn naam is Bram van der Maarl, ik ben 25 jaar, geboren in Haarlem en getogen in Vijfhuizen. Dit is een klein dorp dat vlakbij Haarlem/Schiphol ligt. Ik woon sinds 2,5 jaar samen met mijn vriendin in Utrecht. In mijn vrije tijd sport ik graag, ik doe aan hardlopen en fitnessen. In het weekend ga ik graag met vrienden op stap of bezoeken we festivals.

Afgelopen Maart ben ik begonnen met mijn eerste project. Ik ben werkzaam als werkvoorbereider op de afdeling services bij VolkerRail in Utrecht. Wij plannen en onderhouden het spoor rondom Utrecht Centraal. Op dit contractgebied hebben we diverse werkvoorbereiders werkzaam. Zelf ben ik verantwoordelijk voor een gedeelte van dit contract. Erg leuk want eigenlijk is dit mijn eigen ‘winkel’ die ik run.

Wij werken een leuk team van 4 werkvoorbereiders en 1 overkoepelende werkvoorbereider. Onze taak is het om het onderhoud aan het spoor te plannen, materialen te regelen, materieel en personeel te plannen. Wij moeten ervoor zorgen dat metingen, controles en vervangingen op tijd gepland worden.

Deze rol bevalt mij erg goed, het is een uitdagende rol doordat je veel dingen moet plannen, organiseren en beheren. Daarnaast heb je met veel stakeholders te maken en echt diversiteit in de werkzaamheden.

Na mijn studie ben ik mijzelf gaan oriënteren. Dit heb ik mede gedaan via LinkedIn. Op LinkedIn vond ik de vacature traineeship voor technische bedrijfskunde. Hier heb ik op gereageerd en na een telefonisch gesprek ben ik uitgenodigd voor een gesprek. Wat mij vooral aansprak in de vacature was de manier waarop de vacature beschreven was. Hier stond bijvoorbeeld: kom een keer gezellig koffie drinken een praatje maken, lekker informeel en vrijblijvend. Dit heb ik dan ook gedaan, het gevoel was goed en vervolgens ging ik dezelfde dag nog op gesprek bij VolkerRail!

Ik heb Havo met het profiel economie & maatschappij gedaan op het Sancta Maria in Heemstede. Hierna heb ik een tussenjaar genomen en ben ik met een vriend wezen reizen. We zijn ongeveer drie maanden wezen backpacken in Australië en twee weken in Thailand, echt een gave ervaring!

Na terugkomst in Nederland ben ik begonnen met de opleiding Accountancy op de Hogeschool van Amsterdam en na een half jaar verder gegaan met de opleiding Bedrijfseconomie. Na een jaar bleek dit toch niet de studie voor mij te zijn waardoor ik op zoek ben gegaan naar wat beter bij mij past. Via een vriend kwam ik meer te weten over de opleiding technische bedrijfskunde en ben ik deze opleiding gestart in 2013 welke ik vervolgens in 2017 heb afgerond.

Hierna ben ik bij het bedrijf waar ik toentertijd stage liep en inmiddels al twee jaar werkte, blijven werken. Dit bleek echter niet de uitdaging voor mij te zijn waar ik naar op zoek was.

Ik hoop in de toekomst mooie stappen te kunnen maken binnen VolkerRail.

Ga met veel mensen/bedrijven in gesprek om erachter te komen wat het beste aansluit bij jouw ambities. Gevoel is hierbij belangrijk en dit is voor iedereen verschillend!

× Hoe kan ik je helpen?