Over mij
Mijn naam is Meghana, 25 jaar oud en woonachtig in Rijswijk. Ik vervul de rol van Proposal Engineer bij Bluetech Engineering en ben opgegroeid in Amsterdam. Veel van mijn familie is nog steeds woonachtig in Amsterdam en ik vind het heerlijk om op zijn tijd terug te komen daar, gezelligheid alom. Mijn ouders komen van oorsprong uit India en zelf heb ik dit prachtige land ook meerdere malen bezocht. In mijn vrije tijd ben ik te vinden in het zwembad en vind ik het leuk om te reizen en nieuwe dingen te ontdekken.

Hoe is jouw keuze voor de techniek ontstaan?
Tja, hoe is deze keuze ontstaan. Deze keuze kwam met name voort uit het feit dat ik op de middelbare school heel erg goed was in de exacte vakken zoals wis en natuurkunde. Vanuit deze talenten ben ik verder gaan kijken en dan kom je al snel richting techniek uit. Eenmaal op het HBO vond ik de eerste 2 jaar wel pittig maar ik heb geen moment spijt van mijn keuze gehad.

Hoe komt het dat de techniek wereld een mannenwereld is?
Ik denk dat het komt omdat de meeste vrouwen worden afgeschrikt van het feit dat er zoveel mannen in de techniek zitten. Dat is jammer omdat techniek is een heel belangrijk onderdeel van onze samenleving is. We zouden veel meer kunnen bereiken als we teams van zowel mannen als vrouwen formeren en meer diversiteit hebben. Vrouwen hebben soms gewoon een andere kijk op bepaalde zaken.

Hoe ben je bij Bluetech Engineering terecht gekomen?
Ik was op zoek naar een partij die me kon helpen bij mijn keuze voor mijn eerste baan. Ik was hier erg onwetend in en had geen goed overzicht van welke mogelijkheden er allemaal zijn. Ik heb meerdere gesprekken gehad maar uiteindelijk voor Bluetech gekozen omdat dit gewoon het best voelde. Dankzij Bluetech ben ik terecht gekomen op een rol die voor mij geheel nieuw was maar die me past als een warme deken! Er wordt hier goed naar mij als persoon geluisterd en je sterke en zwakke punten worden goed aangevoeld.

Welke tips wil jij de overheid geven om meer jonge mensen richting de techniek te bewegen?
Wat ik gemist heb en wat me enorm verbaast, is dat we nog steeds geen goed overzicht hebben van alle HBO/WO opleidingen. En dan ook aanvullende informatie waarin de verschillen per opleiding duidelijk worden. Daarnaast een eerlijk en realistisch beeld van wat je kunt worden. Heel veel beroepen zijn nog onbekend voor velen. Ik had nog niet eerder van het bestaan van mijn huidige rol gehoord totdat Bluetech met dit idee kwam. Uiteindelijk is dit ook de toegevoegde waarde van Bluetech maar deze kennis zou de Nederlandse overheid eerder kunnen verschaffen om mensen betere keuze te kunnen laten maken.

Welke tips heb je voor afstudeerders in de techniek?
Ga praten met mensen die verstand van zaken hebben en kijk niet alleen naar vacatures. Ga op zoek naar een partij die je helpt en een eerlijk advies geeft. Bluetech keek helemaal niet naar vacatures maar vanuit mij. Ik had op het moment dat ik een contractvoorstel kreeg mijn diploma officieel nog helemaal niet. Ook hadden we toen nog geen keuze gemaakt voor een functie/vacatures. Er was vertrouwen van beide kanten en dit heeft zich dubbel en dwars uitbetaald.

Hoe kijk jij naar de toekomst?
Op het gebied van werk heb ik geen exacte positie in mijn hoofd. Wat wel vast staat voor is dat ik graag wil blijven leren en groeien als persoon. Veel kennis opdoen en nieuwsgierig blijven en dan zie ik wel wat er op mijn pad komt.

Categories: Interview

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × two =

Open chat
Hullp nodig?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?