Over mij
Mijn naam is Bram van der Maarl, ik ben 25 jaar, geboren in Haarlem en getogen in Vijfhuizen. Dit is een klein dorp dat vlakbij Haarlem/Schiphol ligt. Ik woon sinds 2,5 jaar samen met mijn vriendin in Utrecht. In mijn vrije tijd sport ik graag, ik doe aan hardlopen en fitnessen. In het weekend ga ik graag met vrienden op stap of bezoeken we festivals.

Wat doe je op dit moment?
Afgelopen Maart ben ik begonnen met mijn eerste project. Ik ben werkzaam als werkvoorbereider op de afdeling services bij VolkerRail in Utrecht. Wij plannen en onderhouden het spoor rondom Utrecht Centraal. Op dit contractgebied hebben we diverse werkvoorbereiders werkzaam. Zelf ben ik verantwoordelijk voor een gedeelte van dit contract. Erg leuk want eigenlijk is dit mijn eigen ‘winkel’ die ik run.

Hoe ziet jouw rol eruit?
Wij werken een leuk team van 4 werkvoorbereiders en 1 overkoepelende werkvoorbereider. Onze taak is het om het onderhoud aan het spoor te plannen, materialen te regelen, materieel en personeel te plannen. Wij moeten ervoor zorgen dat metingen, controles en vervangingen op tijd gepland worden.

Hoe bevalt deze rol je?
Deze rol bevalt mij erg goed, het is een uitdagende rol doordat je veel dingen moet plannen, organiseren en beheren. Daarnaast heb je met veel stakeholders te maken en echt diversiteit in de werkzaamheden.

Hoe ben je op deze rol terecht gekomen?
Na mijn studie ben ik mijzelf gaan oriënteren. Dit heb ik mede gedaan via LinkedIn. Op LinkedIn vond ik de vacature traineeship voor technische bedrijfskunde. Hier heb ik op gereageerd en na een telefonisch gesprek ben ik uitgenodigd voor een gesprek. Wat mij vooral aansprak in de vacature was de manier waarop de vacature beschreven was. Hier stond bijvoorbeeld: kom een keer gezellig koffie drinken een praatje maken, lekker informeel en vrijblijvend. Dit heb ik dan ook gedaan, het gevoel was goed en vervolgens ging ik dezelfde dag nog op gesprek bij VolkerRail!

Hoe is jouw weg verlopen tot op de dag van vandaag?
Ik heb Havo met het profiel economie & maatschappij gedaan op het Sancta Maria in Heemstede. Hierna heb ik een tussenjaar genomen en ben ik met een vriend wezen reizen. We zijn ongeveer drie maanden wezen backpacken in Australië en twee weken in Thailand, echt een gave ervaring!
Na terugkomst in Nederland ben ik begonnen met de opleiding Accountancy op de Hogeschool van Amsterdam en na een half jaar verder gegaan met de opleiding Bedrijfseconomie. Na een jaar bleek dit toch niet de studie voor mij te zijn waardoor ik op zoek ben gegaan naar wat beter bij mij past. Via een vriend kwam ik meer te weten over de opleiding technische bedrijfskunde en ben ik deze opleiding gestart in 2013 welke ik vervolgens in 2017 heb afgerond.
Hierna ben ik bij het bedrijf waar ik toentertijd stage liep en inmiddels al twee jaar werkte, blijven werken. Dit bleek echter niet de uitdaging voor mij te zijn waar ik naar op zoek was. Ik hoop in de toekomst mooie stappen te kunnen maken binnen VolkerRail.

Welke tip wil je afgestudeerden meegeven bij het zoeken naar de juiste functie rol als eerste baan?
Ga met veel mensen/bedrijven in gesprek om erachter te komen wat het beste aansluit bij jouw ambities. Gevoel is hierbij belangrijk en dit is voor iedereen verschillend!

Categories: Interview

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three − one =

Open chat
Hullp nodig?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?